BESPLATAN DEMO ČAS
OTVORITE SVOJ CENTAR

O nama

ŠTA JE BRAINOBRAIN?

Brainobrain je program za decu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih veština. Naši predavači ovo uspevaju koristeći specifične metode i tehnike za koje su obučeni.

Deca koja pohađaju časove brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, fokusiranost, memoriju, veštine vizualizacije i kreativniji su. BrainOBrain metodologija takođe jača lične vrline poput samopouzdanja, samosvesnosti, samodiscipline…

Časovi su dvojezični (na srpskom i engleskom) i odvijaju se u malim grupama pa su predavači fokusirani na individualne potrebe i razvoj svakog deteta ponaosob. Učenje se odvija kroz mentalne i fizičke vežbe, ali i kroz „pametne“ igrice u toku pauza.

S obzirom na to da su istraživanja potvrdila da je period od 4 do 14 godina najvažniji za pravilan intelektualni razvoj, BrainOBrain program namenjen je upravo deci u tom uzrastu.

Koje sve veštine deca razvijaju?

Fotografsko pamćenje

Brzo usvajanje novih informacija

Bolja koncentracija

Bolje pamćenje

Samopouzdanje

Bolje razumevanje sebe

Lakša komunikacija

Usmereno ponašanje

Kreativnost

Lakše donošenje odluka

Liderstvo

Multitasking

KAKO TO MI RADIMO?

BrainOBrain metodologiju kreirali su stručnjaci iz oblasti dečije psihologije, edukacije i matematike. Program je nastao u Indiji 2003, a od tada se proširio na 32 zemlje sveta i preko 900 edukativnih centara.

Učenje se zasniva na dva osnovna stuba – VAK metodologija i NLP za decu

Istraživanja su dokazala da je najbolji način za učenje zapravo upijanje novih informacija kroz više čula. Na BrainOBrain časovima koristimo tri: vid, sluh i dodir. Sve vežbe koje predavači izvode sa decom aktiviraju njihov mozak, podstiču ih da budu radoznali i razvijaju najvažnije intelektualne i životne veštine.

Časovi su vrlo aktivni i interaktivni tako da ne provodimo vreme sedeći i gledajući u tablu. Sva deca učestvuju u aktivnostima koje podrazumevaju i fizičke vežbe koje podstiču bolju koncentraciju, aktiviraju neurone i omogućavaju održavanje pažnje.

Kroz ovu metodu, deca takođe razvijaju sposobnost multitaskinga.

BrainOBrain je jedini program za decu koji sadrži NLP u okviru svoje metodologie.

Neurolingvističko programiranje već decenijama koriste najuspešniji preduzetnici, menadžeri i značajni lideri. Ove tehnike omogućavaju im da na pravi način iskoriste sve svoje snage i lako postignu sve ciljeve koje sebi zacrtaju.

Osim samopouzdanja, oni koji su vešti u NLP-u lako komuniciraju sa drugima, uspešni su u svojim akademskim i profesionalnim karijerama i lako vode čak i velike timove.

Tehnike koje deca uvežbavaju na BrainOBrain časovima prilagođene su njihovom uzrastu, individualnim potrebama i nakon što ih usvoje, ostaju im za ceo život.

UPIS JE U TOKU

Upišite vaše dete na BrainOBrain program i pružite mu mogućnost da u potpunosti iskaže svoje mentalne kapacitete

GLAVNI ALAT ZA UČENJE

Abakus je drevna računaljka.

Verovatno se pitate zašto koristimo ovako staru „tehnologiju“ u moderno doba, kada postoje kalkulatori i računari koji matematičke operacije obavljaju neverovatnom brzinom.

Abakus je tu da uključi kinestetički aspekt učenja, tj. dodir, ali i da podstakne vizualizaciju. Iako nam abakus omogućava da naučimo da računamo neverovatno brzo (poput kalkulatora), ovo nije njegova osnovna namena. Da, BrainOBrain đaci sa lakoćom bez papira i drugih pomagala množe trocifrene brojeve, čak i uz distrakcije sa strane. Ipak, brzo računanje nije osnovna namena abakusa.

Kroz „mentalnu aritmetiku“ na najlakši način se aktiviraju obe moždane hemisfere, budi se potpuni intelektualni potencijal deteta i razvijaju se veštine koje smo već spomenuli.

LOKACIJE EDUKATIVNIH CENTARA

Trenutno u Srbiji postoji 33 edukativnih centara u Beogradu i širom 5 Srbije. Kontaktirajte najbilži centar i proverite kada možete da zakažete besplatan čas za vaše dete.