BESPLATAN DEMO ČAS
OTVORITE SVOJ CENTAR

RAZVOJ VEŠTINA DETETA

Želite da otkrijete i razvijete pravi potencijal svog deteta? Razvijamo kako lične tako i intelektualne sposobnosti.

MEĐUNARODNI PROGRAM

Časovi po BrainOBrain metodologiji održavaju se u 32 zemlje širom sveta, a sertifikati su međunarodno priznati.

ČASOVI NA SRPSKOM I ENGLESKOM

Svaki čas u BrainOBrain centrima je dvojezičan. Nivo i brzina predavanja prilagođeni su svakom detetu, što ubrzava učenje.

KREATIVNA ATMOSFERA

Deca obožavaju BrainOBrain časove jer se odvijaju u opuštenoj atmosferi koja budi i podstiče kreativnost.

ŠTA JE BRAINOBRAIN?

Ovaj program podstiče pravilan razvoj ličnih i intelektualnih veština dece širom sveta. Namenjen je uzrastu 4-14 godina jer su istraživanja dokazala da se u ovom periodu ljudski mozak najbrže i najlakše razvija.

Program je prilagođen svakom detetu ponaosob. Zato časove organizujemo u malim grupama i uvek negujemo individualni pristup razvoju.

Osim intelektualnih veština, radimo na razvoju onih najvažnijih – životnih.

deca4a

VAŠE DETE ĆE SAVLADATI

Fotografsko pamćenje

Bolju koncentraciju

Odgovornost

Brže usvajanje gradiva

Lakše donošenje odluka

Emocionalnu inteligenciju

Efikasniju komunikaciju

Fokus

Liderske veštine

Samopouzdanje

ZAŠTO JE NAŠA METODOLOGIJA USPEŠNA

BrainOBrain program kreirali su stručnjaci iz oblasti dečije psihologije, edukacije i matematike. Zasnovan je na dve važne celine:

VAK (Vizuelno-Auditivne-Kinestetičke) metode

Istraživanjima metoda učenja utvrđeno je da neka deca uče brže dok informacije primaju vizuelno (gledanjem), druga djeca slušanjem, a treća preko dodira. Postoji i individualna želja dece za različitim načinima učenja, no najnovija istraživanja ipak pokazuju da se najbolji rezultati postižu kad deca u isto vrijeme primaju i memoriraju informacije koje dolaze vizuelnim (vid), auditivnim (sluh) i kinestetičkim (osećaj/dodir) neuronskim putevima u mozgu. Tada je i proces memoriranja najveći i najbrži, jer dolazi do prenosa informacija s leve na desnu moždanu hemisferu, te do potpune aktivnosti mozga.

Koristeći ovu tehniku na jedinstven i inovativan način pomoću abakusa, matematike i vizuelizacije, rezultat je razvoj i povećanje kapaciteta dečjeg mozga. VAK metoda koordinira levu i desnu polovinu mozga, potiče ga na aktivnost i otvara put prema genijalnosti.

NLP tehnike

NLP (neuro – lingvističko programiranje) je nauka o procesu razmišljanja. Povećanje svesti o našim rečima prilikom stvaranja misli, može nam biti od velike pomoći u poboljšanju naše ličnosti, ponašanja, aktivnosti i u ostvarivanju naših ciljeva.

NLP tehnike znatno razvijaju individualnost i samosvest – buđenje svesnosti kod dece, dovodi do razvoja liderskih sposobnosti, samopouzdanja, oslobođenja od strahova, mudrijeg upravljanja resursima, lakšeg donošenja odluka, boljeg odvajanja bitnog od nebitnog itd. a sve radi uspješnog postizanja najviših životnih ciljeva.

Svaki čas u BrainOBrain centrima održava se na dva jezika – srpskom i engleskom. Nivo i brzina predavanja prilagođeni su svakom detetu, a ovakav pristup ubrzava učenje.

UPIS JE U TOKU

Upišite vaše dete na BrainOBrain program i pružite mu mogućnost da u potpunosti iskaže svoje mentalne kapacitete

BRAINOBRAIN U BROJKAMA

Dece
Edukativnih centara
zemlje širom sveta
učenika u regionu

 Pronađite najbliži edukativni centar

O ČEMU PIŠEMO

30
May
Kako kritika utiče na socijalni i emocionalni razvoj dece?

Kroz različite životne situacije, deca se suočavaju sa raznovrsnim oblicima kritike, bilo da dolazi od roditelja, vršnjaka, ili autoriteta u njihovom okruženju. Ova kritika može biti izražena direktno, putem reči ili dela, ili može biti implicitna, prenesena putem neverbalnih signala ili društvenih normi.  Bez obzira na formu, kritika se utiskuje u dečji um, oblikujući percepciju […]

Posted in: Porodica, Pubertet, Razvoj deteta, Vaspitanje, Zdrav život,
Tags: konstruktivna kritika, kritika, odrastanje, rast i razvoj deteta, razvoj dece, slobodno vreme,
24
May
Stvorite edukativni i avanturistički kutak: Tri DIY projekta za letnju zabavu na otvorenom

Leto je savršeno vreme da deca postanu kreativna i angažovana u aktivnostima na otvorenom koje su i zabavne i edukativne. Kreiranje posebnih kutaka za igru u vašem dvorištu ne samo da okupira decu, već i podstiče njihov razvoj na mnoge načine. Ovi projekti za igru su dizajnirani da budu laki za sastavljanje, stimulišu maštovitu igru […]

Posted in: Porodica, Razvoj deteta, Vaspitanje, Zanimljivosti, Zdrav život,
Tags: DIY, razvoj deteta, zabavno leto za decu,
24
May
Kako umetnost deluje na razvoj deteta?

Uloga umetnosti u razvoju deteta je mnogo veća od samog estetskog uživanja. Ona se proteže na razvoj kognitivnih, emocionalnih, socijalnih i motoričkih veština. Bilo da se radi o crtanju, slikanju, muzici, plesu ili drami, umetnost služi kao osnovni element u sveobuhvatnom razvoju deteta.  Kognitivni razvoj kroz vizuelne umetnosti Vizuelne umetnosti, uključujući crtanje, slikanje i vajanje, […]

Posted in: Razvoj deteta,
Tags: emocionalni razvoj, muzika i deca, pravilan razvoj deteta, razvoj deteta, umetnost i deca,

kliknite na fotografiju i preuzmite besplatnu eKnjigu

brainobrain je internacionalni program